zobne ščetke RADIUS

O RADIUSU

Kdo na svetu bi lahko izdelal tako veliko zobno ščetko?!


Podjetje Radius je bilo ustanovljeno na karibskem otoku Tortola. Kevin Foley in James O`Halloran sta arhitekta, ki sta bila navdušena nad idejo o funkcionalni in prijetni zobni ščetki. Razmišljala sta o motivaciji, ki naj bi jo imel človek za umivanje zob. Spoznala sta, da je za večino ljudi pomembna čista ustna votlina in zobje, čemur majhne zobne ščetke, ki jih ponujajo proizvajalci ne zadostujejo.  Leta 1982 so se v Cane Garden Baze začele raziskave o tem, kaj je tisto, kar naredi zobno ščetko posebno.
zobna ščetkaVečina zobozdravnikov se je strinjalo, da imajo pacienti, ki uživajo pri negi zob in dlesni, odlične zobe. Raziskave kažejo, da je glavni problem ustne higiene, prekratek čas namenjen za umivanje zob ter prekratek interval menjavanja obrabljenih zobnih ščetk. Zobozdravniki verjamejo, da lahko s skrbnostjo, ohranimo dlesni in zobe zdrave vse življenje. Povprečen čas ščetkanja posameznika je od 31 do 65 sekund. Cilj Radiusa je narediti zobno ščetko, s katero boste uživali pri negi zob in da bi za nego zob porabili kar največ časa.
Z zelo mehkimi ščetinami , veliko površino glave ter udobnim ročajem, bo zobna ščetka poskrbela za lahko in natančno  ščetkanja z minimalnim pritiskom na dlesni.
Ustanovitelja sta se z družinama preselila iz Tortole v Manhattan, kjer sta ustanovila podjetje Radius na podstrešju stavbe v New Yorku. Z podizvajalcem iz Leoministra, Massachusetts, ki je bil zadolžen za proizvodnjo zobnih ščetk in z idejno zasnovo ustanoviteljev je bila leta 1982 predstavljena prva Radius zobna ščetka, imenovana ORIGINAL.
Leta 1984 je Radius zaradi svoje funkcionalnosti in oblikovne dovršenosti prejel oblikovalsko nagrado »Accent of Design«.
Prodaja je naraščala in Radius je pridobil tudi nekaj znanih uporabnikov, kot so na primer Sting, Whoopi Goldberg, Cher, Robert Redford, Jane Fonda in še mnogi drugi.
Leta 1988 se je Radius preselil v poslopje starega mlina iz leta 1863v Kutztownu, Pennsylvania, kamor je podjetje preselilo vso proizvodnjo. Radius je tako prevzel vse procese izdelave zobne ščetke, od projektiranja, izdelave do prodaje. Radius je v naslednjih letih izdelal celo paleto zobnih ščetk z edinstvenimi kvalitetami, pri izdelavi pa se podjetje še naprej prizadeva uporabljati ekološke in trajnostne pristope. Radius zobne ščetke so zdaj dostopne praktično vsem na svetu, saj se z vsakim letom poveča število držav, ki prodajajo Radius izdelke.